Ayam Pandan


Bahan-bahannya:
  • 5 ketul ayam - saya gunakan drumsticks
  • 3 ulas bwg putih*
  • 2 ulas bwg putih*
  • 1/2 inci halia*
  • 2 batang serai*
  • 1 sudu serbuk kari*
  • Sedikit ketumbar*
  • Sedikit jintan*
  • Garam dan gula sebagai perasa
  • 5 helai daun pandan untuk membalut ayam

Cara-caranya:
  1. Kisar semua bahan bertanda *.
  2. Letak ke dalam mangkuk dan kacau.
  3. Perasakan garam dan gula.
  4. Perapkan ayam dengan bahan tersebut,kemudian balut ayam dgn daun pandan dan simpan ke dlm peti sejuk dalam 1jam atau lebih.
  5. Panaskan kuali dengan sedikit minyak dan goreng ayam tadi hingga masak.



cari

Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...