Ketam Telur Masin
Bahan-bahan:
- 4 ekor ketam
- 3 ulas bawang putih (dicincang halus)
- 1 tangkai cili merah
- 1 tangkai cili hijau
- 2 sdb cili kering yang dikisar halus
- 4 tangkai daun kari
- 1 1/2 cawan susu cair
- 2 biji telur masin (direbus dahulu dan cincang halus)
- 3 sdb marjerin
- 2 sdb tepung jagung
- Sedikit serbuk lada hitam
Cara-cara:
- Gaul ketam dengan tepung jagung kemudian digoreng dengan minyak yang banyak..Rebus telur masin dan cincang halus telur yang telah masak.
- Tumis semua bahan hingga naik bau dan masukkan ketam yang telah digoreng tadi..
- Tambahkan susu cair dan kacau rata hingga mendidih. Tambahkan sedikit air jika terlalu pekat..Tak payah letak garam tau dah cukup rasa masinnya..
Koleksi dari http://anakpakya.blogspot.com