BAHAN-BAHAN:
* 500gm daging batang pinang dipotong dadu dan direbus empuk
* 1 paket rempah lada hitam segera
* 2 labu bawang besar (dimayang)
* 2.5cm halia (dimayang)
* 1 sudu makan sos tiram
* 1 sudu makan kicap pekat
* 1 batang daun bawang (dihiris)
* garam dan gula secukup rasa
* minyak untuk menumis
CARA-CARA:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan halia sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan daging dan digaulkan sebati.
3. Setelah itu masukkan pula rempah lada hitam segera, garam, gula,
kicap pekat dan sos tiram. Kacau rata dan gaul sebati. Tambahkan
sedikit air jika perlu.
4. Akhir sekali, taburkan daun bawang, hiaskan mengikut kreativiti
anda dan sedia untuk dihidang.