BAHAN-BAHAN:
BAHAN A:
* 10 keping tempe
* 10 keping tauhu
* 10 biji kentang
BAHAN B (DIMAYANG):
* 2 labu bawang besar
* 5 biji bwang merah
* 3 ulas bawang putih
* 2cm halia
BAHAN C (DIKISAR):
* 2 labu bawang besar
* 8 biji bawang merah
* 8 ulas bawang putih
* 15 tangkai cili kering
BAHAN D:
* 50gm suhun
* 50gm tauhu kering
* 3 biji cili merah (dipotong serong)
* kicap pekat secukupnya
* garam dan gula secukup rasa
* minyak untuk menggoreng dan menumis
CARA-CARA:
1. bahan A dibersihkan, dipotong dadu dan digoreng sehingga garing.
Angkat dan toskan.
2. Panaskan lebihan minyk goreng tadi dan tumis bahan B sehingga naik bau.
3. Kemudia masukkan bahan C dan tumis sehingga terbit minyak.
4. Seterusnya masukkan bahan A yang digoreng tadi dan kacau sebati.
5. Masukkan gula suhu, tauhu kering dan cili merah. Kacau rata.
6. Akhir sekali, perasakan dengan kicap pekat, garam, dan gula. Kaup
balikkan dan suhun seketika.
7. Angkat dan sedia untuk dihidangkan.