BAHAN-BAHAN
- 10 ekor udang-dibuang kepalanya dan dibersihkan
- 4 ekor sotong -di potong kecil
- Ayam atau daging-dipotong nipis-nipis
- Sedikit halia-di hiris
- 2 ulas bawang putih-di hiris
- 2 ulas bawang merah-di hiris
- 2 biji lada merah-dihiris
- Sedikit sos tiram
- Sedikit lada putih
- Kicap pekat
- 1 kg yee mee atau mee kuning
- Sedikit fish ball dan fish cake
- Sedikit tepung jagung-dibancuh dengan sedikit air
- 1 batang carrot-di hiris bulat
- Garam dan gula
- Cendawan butang- direndam dan dihiris
- Sedikit kobis panjang
- sedikit cauliflower -di potong
- Mula-mula tumiskan bawang putih, bawang merah, halia dan lada merah yang telah di hiris.
- Masukkan daging. Seeloknya daging yang digunakan itu adalah daging yang lembut.
- Masukkan udang dan sotong.
- Masukkan air dan sos tiram dan lada putih secukupnya.
- Masukkan fish ball dan fish cake. Kemudian masukkan kicap pekat.Apabila sudah mendidih masukkan sayuran diikuti dengan yee mee atau mee kuning.
- Selepas itu masukkan sedikit tepung jagung yang telah di kacau dengan sedikit air.
- Tambahkan garam dan gula mengikut rasa.