Ketam Telur Masin


Bahan-bahan:
  • 4 ekor ketam
  • 3 ulas bawang putih (dicincang halus)
  • 1 tangkai cili merah
  • 1 tangkai cili hijau
  • 2 sdb cili kering yang dikisar halus
  • 4 tangkai daun kari
  • 1 1/2 cawan susu cair
  • 2 biji telur masin (direbus dahulu dan cincang halus)
  • 3 sdb marjerin
  • 2 sdb tepung jagung
  • Sedikit serbuk lada hitam
Cara-cara:
  1. Gaul ketam dengan tepung jagung kemudian digoreng dengan minyak yang banyak..Rebus telur masin dan cincang halus telur yang telah masak.
  2. Tumis semua bahan hingga naik bau dan masukkan ketam yang telah digoreng tadi..
  3. Tambahkan susu cair dan kacau rata hingga mendidih. Tambahkan sedikit air jika terlalu pekat..Tak payah letak garam tau dah cukup rasa masinnya..
Koleksi dari http://anakpakya.blogspot.com

cari

Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...