Sup Ketam Nipah


Bahan-Bahan:
  • 8 ekor ketam dibersihkan dan potong dua
  • 3-4 ulas bawang merah (tumbuk)
  • 1 ulas bawang putih (tumbuk)
  • 1 cm halia (tumbuk)
  • 2 batang serai (titik)
  • 1 sup bunjut
  • 1 kiub ikan bilis
  • 2 biji kentang (dadu)
  • 1 batang karot (dadu)
  • sedikit brokoli
  • Air
  • Minyak
Cara-Cara:
  1. Panaskan minyak, tumis bahan tumbuk dan serai hingga wangi dan garing.Masukkan ketam.Gaul sebati.Tambah air melebihi paras ketam.
  2. Masukkan kiub ikan bilis, kentang dan karot.Tunggu hingga kentan dan karot lembut.
  3. Sesuaikan rasa (tambah garam dan gula jika perlu).Akhir sekali masukkan brokoli.Biarkan 1-2 minint.Dah siap
Koleksi dari  http://linapg.blogspot.com


cari

Ratings and Recommendations by outbrain

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...