Bahan-bahan :
- 1/2 ekor ayam potong kecil
- 2 labu bwg besar - 1 labu potong baji, 1 labu mesin dgn 3 ulas bwg putih.
- 3 sudu cili mesin
- 2 sudu sos tiram
- 3 sudu sos tomato
- 1 sudu kicap
- daun limau purut di siat
- 2 btg serai dihiris atau diketuk sahaja
- sayur-sayuran spt kacang panjang, kobis bunga, carrot
- 1 sudu tepung jagung + 3 sudu air.
Cara membuat
- Panaskan 3 sudu minyak, tumiskan bawang dan cili mesin hingga pecah minyak.
- Masukkan ayam dan kacau sebentar.
- Masukkan semua jenis sos dan 2 mangkuk air.
- Biarkan sehingga ayam masak.
- Masukkan sayur dan bancuhan tepung jagung utk memekatkan sedikit kuah.